JORNADA PORTES OBERTES FAMÍLIES

Divendres dia 10 de juny vàrem celebrar la primera Jornada de Portes Obertes amb famílies. Des d’una perspectiva més inclusiva, es va fer una diada lúdica i festiva per acostar la tasca educativa a les famílies i que aquestes es poguessin sentir partícips. Mentre les seves filles i fills eren els i les protagonistes en tot moment.

Totes les activitats partien d’una forma d’aprendre horitzontal, col·laborativa i experiencial. I serviren com a punt de trobada de tota la comunitat educativa; amb la il·lusió que hagi pogut despertar un  poc el sentit de pertinença, unió, solidaritat i respecte. Però també hi va haver lloc per a una paradeta solidària d’ACNUR, una exposició sobre el projecte “Món de llibres” i, una altra, dels jocs en anglès que han fet o han jugat les i els alumnes aquest curs.

Era molt satisfactori veure com alumnes de segon cicle d’ESO guiaven el taller de cal·listènia a alumnes de 1r cicle d’ESO i a pares coratjosos. Com famílies gaudien del taller de robòtica perquè eren els seus fills que els hi ensenyaven el funcionament del robot. O entrar a l’aula de Plàstica i observar padrines, pares i mares com escoltaven amb atenció les explicacions per saber usar una màquina de serigrafia, com amb molta cura feien la impressió a una bossa i les penjaven a un fil, que en poc temps es va convertir amb una gran garlanda que decorava la diada. 

Mentrestant, alumnes de 1r d’ESO eren els guies del taller de mesofauna i explicaven, amb el suport del professorat de Biologia, a les famílies; que miraven amb molt interès a través de les lupes binoculars. I la professora de Física i Química convertia per un instant a alumnes i famílies en grans detectius que treien empremtes digitals. Al Poliesportiu podies notar, ja abans d’entrar, un ambient relaxat i, a dins, les estoretes en cercle i els cossos contorsionats adults i més joves es movien lentament,  imitant les postures de ioga que marcava la professora d’Educació Física.  

La festa va finalitzar amb un dinar, on es va comprovar que el grau de satisfacció dels diferents participants (famílies, alumnes i professorat) era alt. Aquesta va ser la recompensa més gran i hauria de servir de llavor perquè es consolidi la Jornada de Portes Obertes amb Famílies com una activitat cabdal dins l’institut.