Exposició “We Can Do It” al Museu Krekovic

Aquesta exposició titulada “We can do it” és una col·lecció d’imatges realitzades per l’alumnat de l’IES Nou Llevant amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. És una sèrie de retrats i autoretrats inspirats en el famós cartell “We can do it”, Podem fer-ho!, un pòster creat pel dissenyador gràfic americà J. Howard Miller durant la II Guerra Mundial per a Westinghouse Electric, com a imatge inspiradora per pujar la moral de les treballadores. 

Quan el Japó va atacar Pearl Harbor l’any 1941, en el marc de la II Guerra Mundial els EEUU van entrar definitivament a la Guerra, això va fer que molts treballadors haguessin de partir al front i les dones haguessin d’incorporar-se al mercat laboral per suplir la mà d’obra. 

La protagonista del cartell, una d’aquestes dones: una dona jove, treballadora d’una fàbrica per a peces d’avió, amb un mocador vermell mira a l’espectador amb determinació mentre aixeca la màniga de camisa de treball per mostrar el seu braç en tensió com a símbol de força. 

Tot i que la icònica imatge va caure a l’oblit el cartell es va acabar convertint en un símbol dels moviments feministes 40 anys més tard. L’alumnat de l’IES Nou Llevant l’hem volgut rescatar per aquesta causa.